RESEPI PUDING KARAMEL:
Bahan-bahan:
2 keping roti
Setin susu cair
Gula
7 bijik telur
Esen vanilla
GULA HANGUS:
👉Masakkan gula dalam 7-8 sudu besar..sehingga kecoklatan. Jgn sampai hangus,kacau selalu.
👉Dah Nampak pekat,masukkan secawan air masak. Kacau hingga pekat. 
👉Dah pekat sikit,letak dalam bekas bulat yg sesuai,pastu sejukkan sekejap dlm peti ais. Biarkan

👉Panaskan periuk kukusan.
PUDING:
👉Roti dicarikkan dan di blender sampai hancur dgn sedikit air. 
👉Campurkan susu cair,gula 4 – 5 sudu besar,telur dan esen vanilla dlm blender yg ada roti blend td. Blend sampai sebati semuanya. 
👉Keluarkan gula hangus tadi dan letakkan dalam kukusan yg dah panas. Masukkan bahan2 yg diblender tadi. Tutup periuk dan biarkan selama 20-30 minit. 
👉Sejukkan. Dan telangkupkan kedalam pinggan yg sesuai. Selamat mencuba!

Sumber : Raja Niza