Ni memang resepi favourite nih. Kalau buat pedas sikit, fuhhh tangkap leleh....

RESEPI IKAN KELI BAKAR MASAK CEKUR @ PECEL

(Ikan pari bakar/ikan keli bakar/cencaru/kembung ) - bakar
Air asam
Santan
daun kunyit /daun cekur
isi cekur *
bawang merah dan bawang putih
cili padi *

Ikan tu lumur ngn garam n kunyit dan terus bakar.
Bahan tanda
kena tumbuk ..lepas tu tumis ... Msukkan air sikit .. Msukkan santan dan juga air asam, masak ianya sampai mendidih. Seterusnya msukkn sikit garam, dan baru letak ikan bakar tadi kedalam kuah lepas tu tabur ngn daun cekur @ kunyit ..@ msak kuah smpi siap..letak ikan dlm pinggan curah atas ikan pun boleh ..siap dihidang..



Sumber : t.me/koleksimyresepi

0 Comments